Popcorn

March 20 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

Popcorn - sandrakookt.nl
Hip en happening

De keren dat ik voor mijn werk een dag op en neer naar Londen, Munchen of Parijs moet, netjes gekleed op mooie hakschoenen voel ik me best wel hip en happening. De ochtenden dat ik in mijn pyjama op de grond aan het duplo-en ben met de slaap nog in mijn ogen en mijn haren door de war, dan voel ik me toch wel wat minder hip. Wanneer ik het gelukkigst ben? De combinatie/ de afwisseling maakt het voor mij perfect.
Wat elke dag hip en happening is: is popcorn zelf maken (en ook nog lekker en een gezonde snack). Voor (onze) kinderen naturel of met een beetje boter en poedersuiker erover. Voor ons een pittige variant, heerlijk met een glas rode wijn, op de bank, daarbij mijn lief diep in de ogen kijkend – hip, happening?
In ieder geval gelukkig.

 

 

Popcorn
Recept voor ongeveer 8 porties

100 gram popcorn maïs
Scheut zonnebloem olie
1/4 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
3/4 theelepel uienpoeder
3/4 theelepel oregano
3/4 theelepel tijm
1/2 theelepel cajunpoeder
10 gram gesmolten boter
snufje zout

Doe een scheutje olie in een pan en leg de deksel alvast klaar.
Zodra de olie warm is voeg je de maïs toe, niet te veel te gelijk, de bodem mag bedekt zijn, maar de korrels moeten niet op elkaar liggen, zodat de korrels goed warm kunnen worden en kunnen “poppen”. 
Plaats het deksel op de pan.
Schud even om zodat de olie goed verspreidt wordt over alle maïskorrels – zet het vuur middelhoog.
Wanneer de “poppende” geluiden stoppen kun je het vuur uitzetten.
Doe de popcorn in een grote schaal en maak (eventueel) de rest van de popcorn.
Meng de kruiden door elkaar in een kommetje.
Besprenkel de gesmolten boter over de popcorn en strooi de kruiden erover.
Of, zoals wij doen, de helft met poedersuiker voor de kinderen en de andere helft met de kruidenmix.
.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook