Frambozen witte chocolade cakejes

December 27 , 2013 by: Sandra - in Koken met kinderen

frambozen witte chocolade cakeje
Ik ben nog nooit een calorie tegen gekomen die ik niet lustte – Loesje

Opa komt op visite, een goede reden om te bakken. Samen met mijn dochter heb ik een schort omgedaan en onderstaand recept gemaakt. Wij hebben mooie kleine cakevormpjes van Dr Oetker, een mooi formaatje voor een 2-jarig meisje. En opa mocht er twee.

 


Cakejes met frambozen en witte chocolade
Recept voor ongeveer 12 cakejes:

225 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
100 gram witte chocolade
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 gram boter
1 bakje frambozen
1 theelepel zoutVerwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef het zelfrijdend bakmeel boven een grote kom.
Rasp de witte chocolade en voeg dit samen met de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Smelt de boter.
Klop in een andere kom de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook