Havermoutkoekjes met cranberries

December 06 , 2013 by: MILKi - in Koken met kinderen

havermoutkoekjes
Junior (master)chef

Na het kijken van junior masterchef heb ik zin om met mijn junior chef de keuken in te gaan. Wat een leuk programma en wat koken die kinderen stoer (en zelfverzekerd).
Aangezien koekjes er altijd in gaan als koek, kies ik nu een keer voor havermoutkoekjes. Wij voegen wij aan de ene helft van het deeg rozijntjes toe en aan de andere helft gedroogde cranberries, anders worden het wat saaie koekjes. Het proeven blijft de favoriete bezigheid van mijn junior chef tijdens het bakken en die van mij ook, vandaar waarschijnlijk ook de leus: vertrouw nooit een dunne chef

 

Havermoutkoekjes
Recept voor ± 12 koekjes:

100 gram havermout
50 gram amandeelmeel of volkoren bloem
1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
10 gram boter
65 mililiter heetwater
2 eetlepels honing
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gerapste kokos
2 eetlepels cranberries
2 eetlepels rozijnen
Zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, boter, honing, kokos, bakpoeder en een mespuntje zout. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Het originele recept had geen zelfrijzend bakmeel maar ik vond het deeg er zo droog uit zien dat ik het heb toegevoegd. Rol 12-15 balletjes en druk ze plat. Bekleed een bakplaat met bakpaier en leg de koekjes erop.
Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Even laten afkoelen voor je ze gaat eten.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook