Draken (pesto)brood

February 21 , 2016 by: Sandra - in Koken met kinderen

Monsterbrood - sandrakookt.nl
Alleen voor stoere kinderen!

Deze maand kreeg ik voor de foodblogswap (een gerecht maken van een ander foodblog) het blog Eet het beter toegezwezen, daar was ik erg blij mee want ik volg Annemieke al langer en vind haar (recepten) leuk!
Het was dus lastig kiezen, ik wilde eigenlijk de babytaart van eierkoeken maken met gezonde zelfgebakken eierkoeken (aangezien mijn baby ook bijna 1 jaar wordt), maar door leuke ontwikkelingen prive was ik deze maand met veel dingen druk behalve met bakken. Ik ga de taart waarschijnlijk nog wel maken, leuk als traktatie op de crèche!
Voor de foodblogswap heb ik gekozen voor dit toffe drakenbrood wat erg lekker was bij de tomatensoep met pesto die wij aten. Aangezien ik net verse pesto had gemaakt heb ik ipv basilicum en kaas 4 flinke eetlepels pesto toegevoegd, yummy!

Monsterbrood
Recept voor 1 brood:

250 gram gekookte kikkererwten
4 eieren
150 gram spinazie
2 theelepels bakpoeder
4 eetlepels pesto (vers of potje)
1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
2 tomaten
10 olijven
8 bolletjes mini mozzarella
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten behalve de tomaten, olijven en mozzarella in een keukenmachine en maal tot je een egaal deeg hebt.
Vet een cakevorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
Spoel de tomaten schoon en snij ze in 6-en.
Duw de partjes tomaat, olijven en mozzarella bolletjes in het beslag.
Bak het drakenbrood in een uur gaar.
Je kunt controleren of de cake gaar is door er een sateprikker in te steken. Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de cake nog een paar minuten langer in de oven.

0 Comments

Voeg een reactie toe