Fristi (gezond)

April 17 , 2015 by: Sandra - in Koken met kinderen

Fristi - sandrakookt.nl
Roze, rozer, Fristi

Fristi en chocomel hebben op (onze) kinderen een enorme aantrekkingskracht.
Om de kleur, de verpakking of de smaak, ik heb heen idee. Maar echt gezond is het natuurlijk niet.
Het gezonder alternatief was naar mijn mening drinkyoghurt, optimel etc. die hier ook altijd met veel enthousiasme worden ontvangen, ook door mijzelf, maar ook deze drankjes zijn misleidend. De nieuwste variant Optimel 0% met framboos bijvoorbeeld bevat het super lage percentage van 1% framboos, wil je hier meer over lezen, kijken dan eens hier of hier.
Een gezond alternatief, dat is mijn missie voor vandaag, en niet omdat ik tegen suiker ben, maar omdat zelf “Fristi” maken mij leuk  leek – vraag maar niet verder en vertel ook maar niet door :-). Lisa heeft me geholpen en de kleur roze bepaald (iets meer of minder amandelmelk).  
Het restultaat ging erin als Fristi en of het aan de smaak, de verpakking of het zelf maken lag, ik weet het niet, maar ik ga dit wel vaker maken.

 

Fristi

Recept voor 2 glazen fristi:

400 mililiter (amandel) melk
2 handen vol rood fruit (wij hebben aardbeien en frambozen gebruikt)
1 perzik
Optioneel een scheutje agave siroop of honing om het iets zoeter te maken

Snij de perzik in stukken en doe deze samen met het rode fruit en de (amandel) melk in de kan van je staafmixer en mix dit tot een glad geheel.
Voeg eventueel wat agave siroop of honing toe om het iets zoeter te maken.
Schenk het in een twee glazen en doe er een rietje in om het af te maken.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook