Appelchips

December 06 , 2013 by: MILKi - in Koken met kinderen, Traktaties

appelchips
Woensdag – nationale bakdag?

Alleen al om de heerlijke geur in de keuken zou je deze appelchips elke woensdag (en in het weekend) moeten maken.

Alle gerechten op deze website zijn natuurlijk homemade, maar toch homemade aardappelen, groenten en vlees, dat is niet echt waar ik aan denk bij het begrip homemade. Homemade chips ja daar wordt ik blij van en mijn dochter ook. Woensdagmiddag, de kleine man ligt op bed, wij gaan appelchips maken!
Je kunt dit ook kant en klaar in de winkel kopen, maar dan betaal je vooral voor de verpakking met een kikker erop, wat prima is natuurlijk, maar zelf maken vind ik veel leuker. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen, de tijd dat de appel nodig heeft om chips te worden is maar liefst 90-120 minuten – maar nogmaals daar krijg je een heerlijke geur voor terug in huis.

Nu mijn dochter wat ouder is en naar school gaat vindt ze de appelchips lekker als snack in haar broodtrommel.

Homemade appelchips
Recept:
Tijd om te maken 10 minuten + 90 minuten oventijd

1 grote appel
kaneel

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snijd hele dunne plakjes appel met een kaasschaaf of scherp mes.
Het is het lekkerst als de appelplakjes dun zijn, want dan worden ze lekker krokant.
Leg de plakjes appel op een bakplaat met bakpapier, bestrooi de plakjes met kaneel (je kunt ook nog suiker toevoegen maar dat hebben wij achterwege gelaten).
De appelplakjes kunnen nu de oven in.
Na 45-60 minuten (het ligt aan je oven hoe snel het gaat, bij ons was 45 minuten genoeg) de appelplakjes even omdraaien.
Na nog weer 45-60 minuten in de oven is je chips klaar.
In een luchtdichte trommel blijven de chips enkele dagen vers.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook