Pretzels

November 01 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

pretzels
Bier, worst en pretzels

Voor mijn werk was ik de afgelopen weken in Berlijn en Frankfurt, waar je naast het bekende bier, schnitzel en worst nog een veel gezien streekproduct, pretzels. Vooral op het vliegveld in Frankfurt kun je er niet omheen.Mijn antwoord vandaag op de vraag of we gingen bakken was dan ook ja. Pretzels!

 
Pretzels
Recept voor 10-12 pretzels

400 gram (tarwe) bloem
4 gram gist (1 zakje)
5 gram zout (theelepel)
5 gram suiker (theelepel)
125 mililiter melk
125 mililiter water
Zonnebloemolie
1 ei(geel)
Zeezout

Meng de bloem, het gist, zout en suiker in een kom en maak daarna een kuiltje in het midden.
Verwarm de melk en het water kort in de magnetron en giet dan langzaam bij de bloem en kneed er een soepel deeg van.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten (in een keukenmachine of met de hand) voor het beste bak resultaat.
Doe het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek, plaats dekom dicht bij de kachel zodat het kan rijzen.
Na ongeveer 30-45 minuten moet het deeg bijna verdubbelt zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel een beetje zonnebloemolie op een snijplank of je werkplek en verdeel het deeg in 12 stukken.
Rol elk stuk tot een lange sliert en maak er een U van. Neem de uiteinden en duw ze vast in de “bocht van de U”.
Leg de pretzels de bakplaat en bestrijk ze met het eigeel.
Bestrooi de pretzels met zeezout en bak ze dan in de oven in ongeveer 15 minuten goud bruin.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook