Cupcake – hartig

September 30 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

hartige cupcake_kids_uit oven
Cupcake als avondeten

Groenten eten, dat is voor (kleine) kinderen soms een uitdaging, in ieder geval voor mijn kinderen, 250 gram per dag is best veel! Stukjes komkommer, snoeptomaatjes en worteltjes helpen op sommige dagen en op de andere dagen, ach dan eten ze in ieder geval goed hun vis of vlees. Helemaal deze hartige cupcakes, het oog eet nou eenmaal ook mee.

 
Hartige cupcake
Recept voor 4 personen

400 gram (runder)gehakt
1 teentje knoflook
1 klein uitje
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Peper en zout
2 eetlepels paneermeel
1 ei
Aardappelpuree (zelf maken van 500 gram aardappelen, boter en melk)
Of zakje ovenaardappelpuree
Ketchup
100 gram spekblokjes
2 stengels bieslook (voor de garnering)

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast een muffinvorm klaar.
Snij de ui in kleine stukjes en pel de knoflook.
Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Voeg het ui, de kruiden, paneermeel en het ei toe en kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehakt over de muffinvorm tot aan de rand.
Maak nu de aardappelpuree – aardappels schillen, koken, pureren en romig maken met wat boter en warme melk.
Of als je ovenschotel aardappelpuree gebruikt, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de puree in een spuitzak en spuit dit als “slagroom” op de gehaktmuffins.
Zet de vorm in de oven en bak de muffins in 30 minuten gaar.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een droge koekenpan (pan zonder boter of olie), als de spekjes krokant zijn leg ze dan even op een stukje keukenpapier.
Snij de spekjes wat kleiner en snij de bieslookstengels ook in kleine stukjes.
Als de muffins uit de oven komen kun je deze garneren met een beetje ketchup, de spekjes en de bieslook.
Smullen voor klein en groot.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook