Courgette spaghetti

May 29 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

courgette pasta
Moeilijke eters 2.0

Onze kinderen eten regelmatig rond een uurtje of 5 een “feestbakje”, dit begrip heb ik, totaal onbewust, zelf geintroduceerd en staat in ons huis voor een bakje met tomaatjes, komkommer, olijven, rozijntjes oid. Als ik dit zo opschrijf klinkt het heel gezond en opvoedkundig correct, compenseert de keren dat we dat niet zijn :-).
Een paar weken geleden heb ik een recept geplaats met “tips” om moeilijke jonge eters toch groenten te laten eten, dit recept wordt vaak bekeken op sandrakookt.nl, een goede reden om nog zo’n recept te plaatsen. Dit is echt top recept, spaghetti gemaakt van courgette, zo simpel, maar zo lekker en het vult goed. Je hebt alleen wel een juliennesnijder nodig, die verkopen ze bij kookwinkels of bij bijvoorbeeld bol.com.



Courgette spaghetti

Recept voor 3-4 personen

2 (grote) courgettes
Pastasaus (uit pot/ pakje of zelfgemaakt)
Ik heb de pastasaus zonder gehakt gemaakt want wij aten er kipfilet uit de oven bji, maar met is ook lekker:
Fles passata di pomodori
1 ui
1 teen knoflook
4 tomaten
Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas (optioneel)

Was de courgette goed schoon en snij met de juliennesnijder dunne sliertjes van de courgette. Het laatste stukje is lastig, die heb ik in blokjes gesneden en door de pastasaus gedaan.
Snij de ui in kleine stukjes en de tomaten in blokjes.
Verwarm een wok op het vuur en voeg wanneer deze warm is een scheut olijfolie toe.
Als deze warm is, pers je het teentje knoflook erboven uit. Voeg de ui toe en fruit deze even.
Voeg nu de stukjes tomaat (en courgette) toe en de passata di pomodori, verwarm de saus en breng op smaak met Italiaanse kruiden. 
Voeg vlak voor het serveren de courgette spaghetti toe en laat dit 2 minuten meepruttelen zodat het iets zachter wordt.
Bestrooi met parmezaanse kaas en smullen maar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook