Broodfiguurtjes

April 16 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

broodfiguurtjes
Paasknutselen

Gisteren hebben we onze woonkamervloer geschuurd en in de olie gezet. Vandaag mochten we dus alleen maar in de keuken zijn (dat is in ieder geval mijn interpretatie van niet te veel op de vloer lopen).
Aangezien we dit weekend allemaal lekkere (zoete) gerechten gaan maken voor de paasbrunch, maken we vandaag broodfiguurtjes.
De konijntje lijken echter meer op poesjes en de vruchtenhagel op de paaseieren is lekker, maar smelt in de oven. Dit mag de pret (en de smaak) niet drukken en het ruikt zo heerlijk dat vers gebakken brood,  

 

Broodfiguurtjes
Recept:

1 pak Koopmans mix voor witbrood
300 ml handwarm water
3 eetlepels olijfolie
Rozijnen
Vruchtenhagelslag
Kaneel

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op het pak, maar voeg in plaats van boter 3 eetlepels olijfolie toe, dit maakt het deeg soepeler en de figuurtjes mooier. Met het deeg kan je alles maken net als bij koekjes. Omdat het bijna pasen is hebben wij konijntjes, eieren en een vlecht gemaakt.
De eieren kun je versieren met vruchtenhagel en rozijntjes.
De konijntjes hebben we gevuld met rozijntjes en een beetje kaneel.
De oortjes knip je makkelijk met een schaar (zie foto).

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook