Pinguins van banaan en chocolade

April 08 , 2014 by: Sandra - in Koken met kinderen

pinguins_banaan
Pinguins 2.0

Naar aanleiding  de amuse pinguins die ik met de kerst heb gemaakt, kreeg ik een foto doorgestuurd van pinquins van chocolade en banaan, like!. Ik heb eetbare oogjes gekocht bij de knutselwinkel en de eerst volgende woensdag ben ik samen met mijn dochter gaan “knutselen” in de keuken. Eerst de Noordpool gemaakt van kokos en toen de pinquins.
Tip – leg de banaan van te voren in de vriezer, dan blijft de chocolade gemakkelijker plakken.

 

Pinquins van banaan en chocolade
Recept voor 2 pinquins

1 grote banaan (of twee kleine)
4 blokjes pure chocolade
5 oranje smarties
4 eetbare oogjes

Leg de banaan in de vriezer, dan plakt de chocolade straks beter.
Snij 1 smartie doormidden, dit worden de neusjes.
Smeld de blokjes chocolade in een diep bord (au bain marie).
Haal de banaan uit de vriezer en snij deze in tweeen. 
Draai de bovenkant van de banaan door de chocolade om de vleugels te maken en smeer met een lepel het bovenste stuk aan de voorkant in.
Plak de oogjes op de chocolade en de neusjes eronder.
Strijk nog een beetje onderaan de banaan om de voetjes, 2 oranje smarties, te plakken.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook