Soya bosvruchten ijsjes

May 11 , 2015 by: Sandra - in Ijsjes, Koken met kinderen

Bosvruchten soya ijsjes - sandrakookt.nl
Vers van de markt

Ik ben dol op de markt en mijn dochter en zoon gaan altijd graag mee, kaas proeven bij de kaaskraam, een krentebol scooren bij de bakker, fruit uit kiezen etc. Bij de groente- en fruitkraam ben ik meestal iets te enthousiast, en aangezien het meeste fruit wel binnen enkele dagen op moet, ik vind de kwaliteit op de markt meestal wel lager dan bij de groenteman, maken wij geregeld smoothies of ijsjes.

Zelf ijsjes maken is makkelijk en tijdens deze zomerse dagen is dat helemaal top, na het eten een lekkere bosvruchtenijsje versierd met witte chocolade en cacao nibs is natuurijk een top toetje!

Bosvruchten soya ijsjes

Recept voor 4-6 ijsjes:

100 mililiter (soyabanaan) yoghurt
100 gram bosvruchten (diepvries kan ook)

Optioneel
6 blokjes wit/melk of pure chocolade
Cacoanibs

Schil het fruit en pureer het met een staafmixer of in de blender, voeg de (soya) yoghurt toe en meng dit goed door het fruit.
Schenk het fruitmengsel in de ijsvormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.
Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen heb ik ze even onder de warme kraan gehouden.
Voor een krokant chocolade laagje; smelt 6 blokjes chocolade au bain marie of in de magnetron en doop de bevroren ijsjes hierin.
Bestrooi rijkelijk met cacaonibs.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook