Mango ijsjes

May 02 , 2015 by: Sandra - in Ijsjes, Koken met kinderen

Mango ijsjes - sandrakookt.nl
Mango dream

Vorige week waren we uiteten bij een leuk restaurant in het centrum van Emmen, De Kamer. Gezellig met mijn ouders en zus en zwager. Het eten was goed, helemaal in verhouding met de prijs van Euro 19,50 voor 3-gangen. Waar ik echter wel de kriebels van kreeg waren de namen van de verschillende gerechten op de menukaart, “Het spits afbijten” “In vol ornaat” “Watertanden” “Een gegeven paard niet in de bek kijken” – sorry maar daar kan ik echt helemaal niks mee.
Tijdens het maken van deze ijsjes had ik alleen zelf ook steeds woord niet compleet passend bij het gerecht in mijn hoofd: “Mangodream”. Oke het is niet zo fout als “Soldaat maken” maar misschien moet ik de volgende keer niet zo snel oordelen over rare menukaart woorden.
Ik voeg vaak een paar eetlepels kwark of Griekse yoghurt aan fruitijsjes toe om ze wat romiger te maken, deze keer heb ik soya yoghurt toegevoegd, absoluut een (smaak) aanrader.

Mango (dream) ijsjes
Recept voor 4-6 ijsjes:

1 grote mango
Kwart meloen
4 eetlepels soya vanille (Provamel) of vanille yoghurt

Optioneel
6 blokjes wit/melk of pure chocolade
Kokos

Ook lekker wat kokos of banaan door het ijsjes mengsel.

Schil het fruit en pureer het met een staafmixer of in de blender, voeg de (soya) yoghurt toe en meng dit goed door het fruit.
Schenk het fruitmengsel in de ijsvormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.
Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen heb ik de ijsjes even onder de warme kraan gehouden.
Voor een krokant chocolade laagje; smelt 6 blokjes chocolade au bain marie of in de magnetron en doop de bevroren ijsjes hierin.
Bestrooi rijkelijk met kokos om het mango feest compleet te maken.

 Mango ijsjes - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook