Regenboogijsjes

March 31 , 2018 by: Sandra - in Ijsjes

regenboogijsjes
Lente!

Tijd om de vriezer weer aan te vullen met lekkere zelfgemaakte fruitijsjes. De eenhoorn-rage is hier in huis ook goed zichtbaar, vooral de jongste is dol op eenhoorns dus we maakten regenboogijsjes.
De basis voor deze ijsjes komt van het blog van Anja, waar ik deze maand van mocht koken voor de foodblogswap (een recept koken van een ander blog met een twist in het recept). Er staan heel veel verschillende reepten op haar blog en mijn keuze was elke keer anders – eerst wilde ik broccolisoep maken, toen pizza, daarna bloemkoolsteak, maar de ene laatste dag van de maand koos ik deze ijsjes.
De hoeveelheden neem ik meestal niet zo nauw met het maken van ijsjes, als we wat over hebben maak ik daar een smoothie van en het ligt ook een beetje aan de grote van de ijsvormpjes die je gebruikt.
regenboogijsjes
Regenboogijsjes
Recept 8 ijsjes
Tijd om te maken 15 minuten + minimaal 6 uren in de vriezer + wat tijd om af een toe een nieuwe laag in de vormpjes te gieten1/2 ananas
10 aardbeien
2 kiwi’s
2 bananen
Handvol frambozen
7 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark
Optioneel honing

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
Pureer de aardbeien samen met twee eetlepels yoghurt.
Verdeel de aardbeien over de ijsvormpjes en vries in.
Maak ondertussen de andere smaken.
Schil de ananas, snij in plakken en snijd  in stukjes (niet het binnenste).
Pureer de helft van de ananas en en voeg 2 eetlepels yoghurt en de banaan toen, pureer nogmaals.
Schil de kiwi’s, pureer deze samen met een banaan en een eetlepel.
Pureer als laatste de frambozen samen met een eetlepel yoghurt.
Haal na ongeveer een uur de ijsjes uit de vriezer, dan is de eerste laag stevig genoeg om een andere laag erop te schenken.
Herhaal dit nog 2 keer tot de vormpjes helemaal gevuld zijn.

Ook lekker een combinatie van perzik en mango met kwark. Of blauwe bessen, banaan en kwark.

0 Comments

Voeg een reactie toe