Fruit(yoghurt)ijsjes

April 15 , 2015 by: Sandra - in Ijsjes, Koken met kinderen

Fruitijsjes - sandrakookt.nl
Let the sun shine

Dit weekend wordt het mooi weer, heerlijk na al die regen en kou van de afgelopen week. Mooi weer betekend bij ons ook ijsjes, het liefste twee per dag, want wat is er nou lekkerder dan een ijsje als toetje (als je 3 bent).
Deze zelfgemaakte ijsjes zijn helemaal top, geen suiker toegevoegd, maar wel veel smaak. Wij hebben verschillende combinaties gemaakt met fruit, yoghurt en sinaasappelsap. Ik vind de perzik-yoghurt ijsjes heerlijk en mijn dochter wilde heel graag een chocolade ijsje. De ijsvormpjes heb ik deze week bij de kruidvat gescoord, super handig met het hoorntje die gesmolten ijs opvangt.

Fruitijsjes

Recept voor ongeveer 2-4 ijsjes per smaak

Bosvruchten-yoghurt ijsjes
100 mililiter (volle) yoghurt
100 gram bosvruchten (diepvries)
½ banaan

Bosvruchten ijsjes
150 gram bosvruchten (diepvries)
50 mililiter sinaasappelsap

Perzik-yoghurt ijsjes
100 mililiter (volle/ Griekse) yoghurt
2 perziken
1 banaan

Aardbei ijsjes
200 gram aardbeien
100 mililiter water
Verse munt blaadjes

Chocoloade ijsjes
100 mililiter (volle/ Griekse) yoghurt
1 banaan
½ eetlepel cacaopoeder
½ eetlepel cacao nibs (optioneel)

Spoel het fruit schoon onder de kraan en snij het in stukken.
Pureer het fruit met een staafmixer of in de blender, voeg de yoghurt, water of
het sinaasappelsap toe en meng dit goed door het fruit.
Schenk het fruitmengsel in de ijsvormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.
Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen heb ik de ijsjes even onder de warme kraan gehouden.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook