Kaiserschmarrn

March 21 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

kaiserschmarnn_nationale pannenkoekdag
Nationale pannenkoekdag

Elke dag is het wel een dag voor iets of iemand: vaderdag, moederdag, dierendag, lerarendag maar ook dag van de bouw, dag van respect en dikke truiendag.
Ik hoop dat het snel weer rokjesdag wordt. Tot die tijd vieren wij op 28 maart 2014 nationale pannenkoekendag. En recent terug uit Oosterijk worden het Kaiserschmarrn. Zoek je nog meer inspiratie, kijk dan eens hier voor 24 verschillende pannenkoekrecepten van over de hele wereld.

 

Kaiserschmarnn
Recept voor 4 personen:

50 gram rozijnen
4 eierdooiers
50 gram suiker
snufje zout
500 ml melk
1/2 theelepel vanille extract
150 gram bloem
5 eiwitten
60 gram boter
Lekker met compote

Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze 15 minuten wellen. Giet ze daarna af en dep ze droog.
Klop de eierdooiers, suiker en zout met een mixer tot een lichtgele en dikke massa.
Roer de melk en het vanille extract erdoor.
Voeg dan in delen de bloem toe en daarna de rozijnen.
Klop dan de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
Verhit een kwart van de boter op een laag vuur in een grote koekenpan en giet de helft van het beslag in de pan. Bak dit in ongeveer 4 minuten bruin – tot het deeg is gerezen en de onderkant goudbruin is. Haal uit de pan, doe weer een kwart van de boter in de pan, draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook 4 minuten.
Verdeel de pannenkoek met twee vorken in stukken en leg ze op een (warm) bord.
Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
Verhit de resterende boter en bak alle stukjes kaiserschmarnn nog 2 minuten in de hete boter. 
Verdeel de kaiserschmarnn over 4 borden en bestrooi ze met poedersuiker.
Serveer met je favoriete fruit compote.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook