Raapstelenstamppot

March 11 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Raapstelenstamppot - sandrakookt.nl
Lente

Zon, krokusjes, langer licht, het wordt lente! Nog even en we kunnen weer buiten eten. De stamppot stamper kan nu weer de kast in. Maar voordat je dat doet moet je echt nog even raapstelenstamppot maken. Deze lekkere, knapperige groente maak je net als een andijvie stamppot, na het koken van de aardappelen, rauw toevoegen. Lekker met een lamsworstje of vegetarische burger en een beetje jus.



Raapstelenstamppot

Recept voor 4 personen:

1 kilo aardappelen
600 gram raapstelen
Melk
Boter
Lamsworstjes vegetarische burgers
Jus

Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20-25 minuten gaar. 
Snij ondertussen de raapstelen, het blad en de stelen, in stukjes (ongeveer 1-2 cm breed).
Was de raapstelen en laat ze uitlekken.
Bak nu de lamsworstje of de vega burgers.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. 
Schenk er een scheutje (warme) melk bij en voeg een klontje boter toe voor een smeuige stamppot. 
Stamp nu de raapstelen door de aardappelen en serveer met de worstjes/ burgers en een beetje jus. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook