Gnocchi met spinazie, zalm en pijnboompitten

March 12 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

wordcloud groente
Wordclouds

Ik ben van fan wordclouds, dat is vast heel erg 2012 van mij, maar ik vind het leuke interactieve wolkjes. Ze hebben wat gezelligs met de verschillende tekst groottes en kleuren. De laatste weken heb ik heel veel verschillende groente gerechten gemaakt. Heerlijke aubergines met parmesaanse kaas uit de oven, broccoli gestoomd met sesamzaadjes en gegrilde courgettes. Maar ook een stamppotje van raapstelen en een posteleintaart met pijnboompitjes. Een bijna compleet alfabet, welke groenten ik nog meer heb gebruikt dat zie je in de wordcloud hiernaast.



Gnocchi met spinazie zalm met pijnboompitten

Recept voor 4 personen:

4 stukken zalm
600 gram spinazie
2 teentjes knoflook
50 gram verse roomkaas
4 stukjes zalmfilet
2 el pijnboompitten
400 gram gnocchi (of pasta)

Haal de zalm uit de koelkast en dep deze goed droog.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Kook de gnocchi, ze zijn gaar als ze boven komen drijven, dan nog twee minuten door koken en ze zijn perfect (niet plakkerig). Bak of grill ondertussen de zalmfilet 4-6 minuten. Kook tegelijkertijd de spinazie enkele minuten in een grote pan in een laagje water. Giet de spinazie af en pers de knoflook erboven uit. Voeg de roomkaas en zout en peper toe. 
Verdeel de gnocchi, spinazie en zalm over vier borden en bestrooi dit met de geroosterde pijnboompitten.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook