Gehaktbrood

February 06 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

gehaktbrood
Woensdag gehaktdag

Vorige week was de nationale eettest op BNN, gepresenteert door Paul de Leeuw. De opzet was gelijk aan de nationale IQ test, met 5 vakken (chefkoks, healthfreaks, junkfood lovers, kantinejuffrouwen en ambachtslieden) en natuurlijk BNN-ers die streden om de bokaal. De leukste, grappigste en soms ook erg moeilijke vragen kwamen langs. Een van de vragen was: Waarom zeggen we dat het woensdag gehaktdag is? Het antwoord: Het is bedacht door reclamejongens om meer vlees te verkopen. Bij ons is het woensdag gehaktdag omdat ik vandaag wat meer tijd heb om dit heerlijke gehaktbrood te maken. Al zou je dit ook prima een dag van te voren kunnen maken en door oma, opa of de oppas in de oven laten doen.
En mijn cijfer voor de eettest, een keurige 7,5.
 

 


Gehaktbrood

Recept voor 4 personen

500 gram rundergehakt
1 ei
1 zakje Knorr mix voor macaroni
1 bol mozzarella
4 tomaten
1 ui
3 stengels bleekselderij
Lekker met tagliatelle en tomatensaus

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten en de stengels bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snij de mozzarella ook in stukjes. 
Kneed het ei door het gehakt en voeg dan de andere ingredienten toe (macaronimix, ui, tomaten en mozzarella).
Kneed het tot een stevige rol en leg deze in een ingevet cakeblik of siliconen cakevorm (dan is invetten niet nodig).
Zet het in de oven, het gehaktbrood is in ongeveer 40 minuten gaar.
Wij aten het met pasta en verse tomatensaus.
Het stukje dat we over hadden was een dag later koud ook heerlijk. 

 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook