Pastinaak wortelstamppot

January 27 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

pastinaak_wortelstamppot
Weekendje weg

Ruim 35 duizend vakantiehuisjes worden in Nederland verhuurd op vakantieparken. Vriendenweekenden, familie-uitjes of gewoon even er tussenuit. Lekker uitwaaien aan de kust, lange boswandelingen en ‘s avonds gezellig samen eten. Dit winterse weekend aten wij een heerlijke stamppot van pastinaak, wortel en aardappelen, super lekker met rookworst. We waren een weekend weg met de broer en zussen van mijn man, met aanhang en kinderen in totaal 12 personen. Ik was dus even bezig met schillen.



Pastinaak wortelstamppot

Recept voor 4 personen

1 kg aardappelen
400 gram pastinaak
300 gram wortelen
Melk
Boter
Rookworst

Schil de pastinaak, de wortel en de aardappelen. Snijd ze in evengrootte stukken zodat alles even snel gaar kookt. Kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20-25 minuten gaar. Ik leg de worst er meestal bovenop zodat deze ook lekker warm wordt en niet in de magnetron oid hoeft. Giet de pastinaak, wortel en aardappelen af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een klontje boter toe om het smeuig te maken (en eventueel een beetje melk als het te droog is).
Eet smakelijk.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook