Bonenstamppot

January 11 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

twee bonen stamppot3
Hollandse pot weer in trek

De krantenkop: Hollandse pot weer in trek, trok vanochtend mijn aandacht. De vertrouwde Nederlandse restaurants zijn blijkbaar weer helemaal terug van weggeweest. Een met dertig procent fors groeiend aantal Nederlands tafelt geregeld bij een restaurant waar gerechten uit de “Hollandse pot” worden geserveerd: stamppot, pannenkoeken of een biefstukje met jus. Bij ons thuis is de stamppot nooit weg geweest. Vanavond een lekkere stamppot met twee verschillende soorten bonen en een Hollands toetje na.

 

Twee bonen stamppot
Recept voor 4 personen:

1 kilo aardappelen
250 gram snijbonen, 
250 gram sperziebonen
Spekjes
Mosterd
Klontje boter

Schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20 minuten gaar. Ga ondertussen verder met het bereiden van de bonen en spekjes.
Snij de snijbonen in stukjes en breek de sperziebonen in tweeën. Kook de snijbonen met de sperziebonen in weinig water in 5 minuten beetgaar en giet de bonen af.
Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan (pan zonder boter of olie).
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp je de aardappelen met een aardappelstamper, voeg een klontje boter toe om het smeuig te maken (en eventueel een beetje melk als het te droog is). Schep de bonen en spekjes erdoor en serveer de stamppot met een beetje mosterd.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe