Doperwt bosui puree

December 30 , 2013 by: Sandra - in Hoofdgerecht

doperwt lenteui puree
Stamppot vs puree

Wat zullen we vanavond eten? Waar heb je zin? Een vraag die in menig huishouden geregeld wordt gesteld. Het antwoord van mijn man op deze mooie herfstdag was: stamppot. Een spruitjesstamppot hadden we net gegeten en andijvie stamppot is zijn specialiteit dus het moest een alternatief worden. Ik koos voor een stamppot met doperwten en een bosuitje. De combinatie sprak mij wel aan. Erbij een stukje witvis, even door de bloem gehaald voor een mooi krokant korstje.
Het resultaat een heerlijke, (babyproof) puree, oke, ik heb gestampt, maar door de fijne struktuur vind ik de naam stamppot niet echt geschikt. Munt zou er ook nog doorheen kunnen, maar die laat ik graag acherwege.Stamppot/ puree van doperwten met kabeljauw

Recept voor 4 personen:

4 stukken kabeljauwfilet
zout en peper
Bloem
1 kilo aardappels (kruimig)
1 pak doperwten (diepvries) (450 g)
3 lente-uitjes
1 deciliter melk
60 gram boter
(15 gram verse munt)

Schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20 minuten gaar. In een andere pan de doperwten in ruim water verwarmen.
Bestrooi de vis met zout en peper en haal door de bloem. Bak de vis in een koekenpan met olie in ongeveer 8 minuten gaar.
Snij ondertussen de lente-uitjes in ringen. (Hak de munt fijn).
Giet de aardappelen en doperwten af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en boter toe. Schep de doperwten en lente-uitjes (en munt) erdoor.
Op smaak brengen met zout en peper. Serveer de puree met de kabeljauw.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe