Spruitjesstamppot met spek uit de oven

December 30 , 2013 by: Sandra - in Hoofdgerecht

spruitjes ovenschotel
Spruitjes, spruitjes, spruitjes

Aangezien mijn lief (ook) dol is op spruitjes probeer ik in de winter regelmatig een ander recept uit met spruitjes. Mijn lievelingsrecept blijft spruitjes met kipfilet uit de oven, maar dit recept is zeker ook voor herhaling vatbaar. Mijn dochter heeft het ook gegeten, maar een fan zoals haar vader, dat is ze nog lang niet. Ach zelf heb ik ook moeten “leren” bier drinken, moeten wennen aan olijven en at ik ook geen spruiten toen ik jonger was – wijsheid komt met de jaren dus het komt vast nog wel. En anders, de aanhouder wint, dus binnenkort gewoon weer een recept met spruitjes.

 


Spruitjesstamppot met spek uit de oven

Recept voor 4 personen:

500 gram aardappelen
750 gram spruiten
400 gr spek (katen- of ontbijtspek oid)
2 eieren
200 gram roomkaas
200 ml melk

Kook de aardappelen (met zout) en giet ze af. Kook de spruiten 15 min. en giet deze ook af. Rooster de spek in een droge koekenpan. Klop de eieren los met de roomkaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de aardappelen en verkruimel de helft van het spek erdoor. Verwarm de melk en meng samen met de spruitjes door de puree. Schep de helft van het roomkaasmengsel erdoor en voeg peper toe. Schep de stamppot in een ovenschaal en verdeel de rest van het roomkaasmengsel erover. Zet het gerecht in de oven, 15-20 min. De rest van de spek erover, klaar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook