Spruitjes met kipfilet ovenschotel

January 10 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

spruitjes ovenschotel2
Voor een spruit kom ik mijn bed wel uit

Spruitjes, either you love them or you hate them.
Persoonlijk “love” ik ze, maar dan moeten ze wel worden opgeleukt. Mijn favoriete recept voor spruitjes is onderstaand recept met kipfilet en aardappelpartjes uit de oven. Je zou ook nog walnoten kunnen toevoegen voor wat extra bite, maar zonder is ook super lekker.
De kinderen eten meestal ook wel een paar spruitjes mee, en de oudste vindt ze zelf echt lekker. Maar zoals met alles wat ik klaar maak, opeten is niet verplicht, proeven wel en dat gaat de ene keer met meer plezier dan de andere keer 🙂  

 

Spruitjes met kipfilet uit de oven
Recept voor 4 personen:

600-800 gram kipfilet
450 gram spruitjes (kan eventueel uit de vriezer)
1 zak aardappelpartjes met schil (diepvries 450 gram)
4 teentjes knoflook (in de schil)
1 theelepel gedroogde tijm
4 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de achterkant van de spruitjes en spoel ze schoon onder stromend water, verwijder de blaadjes die niet goed schoon worden. Kook de spruitjes kort zodat ze straks beet gaar zijn en niet te hard, als je diepvries spuitjes gebruikt is dit niet nodig.
Bestrooi de kipfilets na smaak met zout en peper, ik bak ze even aan in de pan zodat ik zeker weet dat ze straks goed gaar zijn, maar als je niet al te dikke filets hebt is dit niet
nodig.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de kipfilets in het midden.
Schep in een grote kom de (gekookte)spruitjes, de aardappelpartjes en de ongeschilde knoflook om met de tijm, de olijfolie (en eventueel zout en peper). Schep dit over de kipfilets en zet de ovenschaal in de oven. Laat de kip met de spruitjes in 30 minuten gaar worden.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe