Asperges met scampi

December 27 , 2013 by: Sandra - in Hoofdgerecht

asperges met scampi
Asperges

Asperges zijn weer volop verkrijgbaar, heerlijk. Vanochtend ging ik met de kinderen naar de markt om fruit te kopen voor wat gevarieerde fruithapjes voor mijn zoon. Naast het feit dat ik een marktbezoek erg leuk vind met de kinderen, proeven, kijken, ruiken en kiezen, is het ook voordelig. Het nadeel is alleen dat het fruit niet te lang op de fruitschaal moet blijven liggen. Nadat we thuis waren maar meteen de keuken ingedoken en fruithapjes gemaakt. Deze week had de groenteman ook witte asperges liggen, mooie dunne, niet erg leuk om te schillen, wel erg lekker. Na wat googlen kwam ik het volgende recept tegen, wat mij betreft ideaal op een zaterdag met ´s avonds een glas wijn en wat lekkere hapjes in het verschiet (we waren ook gestopt bij de kaaskraam, olijvenman en slager), oftewel een niet te zwaar gerecht die wat ruimte laat voor wat ´s avonds komen gaat.

 


Asperges met scampi’s

Recept voor 2 personen (en onze 3-jarige dochter):

15 witte asperges
een klontje boter
14 grote scampi
Knoflook
2 kleine tomaten
4 sliertenbieslook
een handje basilicum
olijfolie
peper en zout naar smaak

Asperges schillen en de uiteinden verwijderen. Snij daarna de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Snij de basilicum fijn. Meng de tomaat de gesnipperde basilicum en een scheut olijfolie.
Pel de scampi´s en verwijder het darmkanaal. Breng in een grote pan water aan de kook, voeg er een blokje boter aan toe en eventueel zout. Leg de asperges in het kokende water en kook beetgaar in 8 a 12 minuten (afhankelijk van de dikte). Verwarm de wok en voeg als de wok heet is olie toe en de fijngesneden knolfook, wok de scampi en voeg naar smaak peper en zout toe.
Leg de asperges op het bord en de tomatenblokjes en scampi ernaast en strooi de bieslook erover. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe