Kip en zoete aardappel ovenschotel

April 18 , 2016 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Kip en zoete aardappel ovenschotel - sandrakookt.nl
Snelle ovenschotel

Foodblogswap tijd – het maandelijks koken van een ander blog met een twist in het recept.
Deze maand kreeg ik Love My Food, het blog van Marianne toegewezen, haar blog staat vol met smakelijke recepten. En wat ik heel erg knap vindt ze plaats om de paar dagen een nieuw (en lekker) blog. Zelf heb ik die ambitie ook gehad – maar ik heb niet genoeg uren in mijn dag om naast alle andere activiteiten dagelijks te bloggen.

Het kiezen van een recept blijf ik lastig vinden, en Marianne heeft het me niet makkelijk gemaakt 🙂
Ik koos voor een heerlijke ovenschotel, ideaal voor de drukke zaterdag, ‘s middags alle ingredienten bij elkaar in een ovenschotel (in de koelkast zetten) en aan het einde van de middag in de oven schuiven. Ik nog wat heb extra groente toegevoegd (courgette) als “twist” aangezien dat een  voorwaarde van de foodblogswap is.

ovenschotel met kip en zoete aardappel
Wij hebben gesmuld, de combinatie van de veschillende ingredienten is top, ik ga dit gerecht zeker vaker maken, ideaal voor een van de dagen dat er een oppas in huis is, kan zij de ovenschotel alvast in e oven zetten en kunnen we gelijk aan tafel.

Kip met zoete aardappel ovenschotel
Recept voor 4 personen:
Tijd om te maken 15 minuten + 35- 45 minuten oventijd1 kilo zoete aardappels

500 gram kipfilet
2 courgettes
1 rode ui
4 lente uitjes
1 teentje knoflook
200 gram crème fraîche
mespunt cayennepeper (of meer naar smaak)
1 theelepel paprikapoeder
hand geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappel kort zodat ze iets minder hard zijn (minuut of 5).

Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een ovenschotel – kort aanbakken van te voren kan, maar is niet nodig door de lange oventijd.

Bestrooi de kip royaal met peper en zout.

Snij de courgette in blokjes, snipper de ui en snij de bosuitje in ringetjes.
Voeg de aardappel, courgette, ui en bosui toe aan de kipfilet en pers een teentje knoflook erboven uit.

Meng de paprikapoeder door de crème fraîche en schep door het kipmengsel.

Plaats de ovenschotel in de oven en bak in 35-45 minuten gaar.

Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog vijf minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook