Biefstuk

December 20 , 2013 by: Sandra - in Hoofdgerecht

biefstuk
Restaurant Lidl

In september dit jaar opende er een sjiek pop-up restaurant in Stockholm, onder de naam Dill. Een hip interieur, bekende topchefs in de keuken, Michelin-waardige gerechten en een sfeer waar Zweedse foodies zich direct door aangetrokken voelden. Het menu? Negen-gangen culinaire hoogstandjes voor omgerekend 60 euro per persoon. Drie weken lang zat de zaak stampvol. Maar wat bleek…het was een slimme reclamestunt voor budgetsupermarktketen Lidl, bedacht door een Zweeds reclamebureau. Onder het motto ‘Sometimes you need to change the outside, to get people to discover the inside’ kookten de chefs drie weken lang met enkel Lidl-producten bijzonder culinaire maaltjes. Het vlees, de vis, groenten, aardappelen, sausjes… alles kwam van Lidl en was, zoals we weten, erg budgetproof. Vandaar ook de naam: de letters van Lidl gehusseld tot Dill.
Een geslaagde hoax of een flauwe grap?

Daar was ik wel benieuwd naar, dus inplaats van mijn wekelijkse ritje naar de AH ging ik deze zaterdag naar de Lidl voor de wekelijkse boodschappen en de Delicieux producten. Het voorgerecht – zoals mijn man het zo vriendelijk voorstelde – een paar amuses ‘s ochtends was ik al naar de visboer geweest voor een paar coquilles en garnalen en bij de lidl heb ik de tonijntapende in mijn wagentje gelegd. Verder heb ik voor het hoofdgerecht trostomaatjes, rozevalaardappeltjes, kangoeroebiefstuk, en honingportsaus gekocht. En voor het toetje, frambozen proseccogelei met pannecotta een vanillestokjes en diepvriesframbozen. Voor enkele vers producten moest ik nog wel even naar de supermarkt om de hoek, slagroom verkopen ze bijvoorbeeld niet bij de Lidl. Wij hebben ‘s avonds heerlijk gegeten, dus wat mij (en mijn gezinsleden) betreft was restaurant Dill een geslaagde hoax.
 

Biefstuk met honing portsaus met sperzieboon frietjes, trostomaatje en rozeval krieltjes
Recept voor 4 personen:

4 (kangoeroe/ hert) biefstukjes
50 gram boter
Zout en peper
Honing portsaus (lidl)

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Begin met de rozevalkrieltjes en sperzieboonfrietjes. Wanneer deze in de oven zitten kunnen de biefstukjes in de pan.
Dep het vlees goed droog met een keukenpapiertje en besprenkel het met wat zout en peper (na smaak). Verwarm een koekenpan en voeg wanneer deze heet is de boter toe. Leg de biefstukjes in de pan en schuif deze even over de bodem van de pan, enkele momenten in beweging houden. Bak de biefstukjes 2 minuten aan elke kant (of langer als je van well done houdt).
Leg het vlees in aluminum folie en laat ze nog even “rusten” alvorens het vlees te serveren. De vleessappen verdelen zich dan goed.
Verwarm onderstussen de saus Wanneer de groenten en aardappelen klaar zijn kan het vlees uit de aliminumfolie op het bord en de saus eroverheen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe