Rode bieten met aardappelpuree

September 14 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Rode bieten met aardappelpuree - sandrakookt.nl
#ikeafoodchallenge recept nummer 2

De Ikea Food Challenge gaat door, ook deze keer heb ik een lekker en makkelijk recept bedacht, het gerecht is namelijk voor in het restaurant en moet een groot publiek aanspreken.
Ik had VILT KORV en POTATIMOS bezorgd gekregen, oftewel gerookte elandworst en aardappelpuree en met die ingredienten heb ik dit lekkere gerecht gemaakt. 
De elandworst heeft iets weg van salami en uitgebakken krijgt het lekker veel bite. De aardappelpuree is ideaal voor een drukke doordeweekse dag, uit de vriezer in een pan opwarmen en klaar. 
Eet daarbij deze gewokte rodebietjes met verse dille en je hebt een heerlijke smaakcombinatie!
En dit smaakt ook lauwwarm lekker, hoe ik dat weet? Ik heb dit gerecht eerst vanuit 10 verschillende kanten gefotografeerd voordat ik aan tafel ging, want ja ik wil natuurlijk wel een mooie foto indienen voor de wedstrijd.
Smaklig måltid!  

 

Rode bieten met aardappelpuree
Recept voor 4 personen:

600 gram aardappelpuree (POTATIMOS)
500 gram rode bieten (gekookt of vers)
1 ui
4 takjes verse dille
1 elandsworst (VILT KORV)

Wanneer je verse rode bieten gebruik, boen ze dan goed schoon onder de kraan en kook ze in 20-25 gaar.
Schil de bieten en snij ze in stukken
Wanneer je gekookte bieten gebruikt snij deze dan in stukken.
Pel de ui en snij in stukjes.
En snij ook de elandsworst in stukjes.
Haal de aardappelpuree uit de vriezer en verwarm deze in een pannetje op laag vuur.
Verwarm een koekenpan en bak de worst krokant zonder olie of boter in de pan.
Verwarm een wok en doe hier een scheutje olijfolie in, bak de ui in enkele minuten glazig en voeg dan de rode bieten toe, wok de bieten ongeveer 5 minuten mee.
Snij de dille grof.
Verdeel de aardappelpuree en rode bieten over 4 borden en bestrooi met de elandworst en dille. 
Smaklig måltid!

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook