Loempia

September 11 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Loempia - sandrakookt.nl
Foodblogswap – weer een top recept!

In augustus had ik vergeten me aan te melden voor de foodblogswap, erg jammer, maar ik heb illegaal geswapt, ik heb namelijk de heerlijke Lemon Merengue taart gemaakt van het blog van thuiskok en lieve collega Esther. Van mijn blog heeft ze cruesli gemaakt omdat ik haar de ingredienten in een potje cadeau had gedaan…
Deze maand heb ik me wel aangemeld en mag ik koken van het blog tasty healthy cooking het blog staat vol met lekkere (wereld)gerechten en ik heb gekozen voor de loempia gemaakt met rijstvel met een lekker sausje. Het originele recept heeft heeft hamlappen in de vulling en ik heb deze kipfilet gebruikt, al lijkt het me ook lekker met hamlappen. 
We gingen eten bij mijn schoonmoeder en schoonzus, mijn schoonmoeder zat midden in de nachtdiensten dus ik mocht koken en ja dan maak je dus een soort van gevulde condooms voor je schoonmoeder!!! 
Wel mega lekkere en de loempia die over was ging in een bakje mee als snack voor tijdens haar nachtdienst. 
Wij gaan dit vaker eten!

 

Loempia’s
Recept voor 4 personen/ 8-10 loempia’s:

Kipfilet (ongeveer 200 gram)
2 eetlepels soja saus
2 eetlepels olijfolie of sesamolie
1 eetlepel gembersaus
1 eetlepel sesamzaadjes
Halve komkommer
1 (punt)paprika
Handje ongezouten pinda’s
2 bosuien
Zakje julienne wortelrasp
Tauge
Rijstvellen – (te koop bij de toko)
Rijstvermicelli – (te koop bij de toko)

Sausje:
60 mililiter water
2 eetlepels zoete chilisaus
60 gram suiker
4 eetlepels (rijst)azijn
2 eetlepels vissaus

Snij de kipfilet in repen.
Maak een marinade van de soja saus, olijfolie, gembersaus en sesamzaadjes en laat de kipfilet hier in marineren.
Bak de kipfilet gaar in een koekenpan en laat afkoelen.
Snij de komkommer en paprika in repen, net iets korter dan de rijstvellen.
Snij de pinda in stukjes en de bosuien in ringetjes.
Leg de rijstvermicelli in een kom en giet er koken water op.
Laat dit 5 minuten staan en giet dan de vermicelli af boven een vergiet, spoel de vermicelli af met koud water en laat goed uitlekken.
Zet alle ingredienten klaar in kommetjes/ bakjes.
Neem een ruime kom/ schaal en vul deze met warm water. 
Leg een rijstvel in de kom totdat deze zacht wordt (ongevver 30 seconden).
Haal het rijstvel uit het water en leg deze op het aanrecht of een snijplank. 
Leg wat rijstvermicelli in het midden van het rijstvel en leg er daarna kip, groenten en pinda’s op.
Vouw de onder- en bovenkant naar binnen over de vulling heen en rol daarna de loempia.
Ga zo door tot je ongeveer 8-10 loempia’s hebt gemaakt, je kunt de loempia’s van te voren maken en in de koelkast bewaren tot je ze serveert.

Het sausje maak je door het water en de suiker te verwarmen tot alle suiker is opgenomen.
Laat het iets afkoelen en roer dan de vissaus, chilisaus en rijstazijn erdoorheen.
Zet de saus ook in de koelkast tot je de loempia’s serveert.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook