Kabeljauw pakketjes

August 20 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Kabeljauw apkketje - sandrakookt.nl
De fik erin

Barbecueen, eigenlijk ben ik daar nogal traditioneel mee (met wel meer dingen maar het gaat nu over de bbq), ik bereid de gerechten enmijn lief mag als ik bepaalde bronnen moet geloven “sexy” zijn achter de bbq.
Het lekkerste van barbecuen vind ik eigenlijk de salades, het brood met lekkere smeersels en de geur van de barbecue.
Eigenlijk moet ik in de zomer dus gewoon elke dag buiten een salade en stokbrood eten en hopen dat de buren de barbecue aanzetten.
Maar deze heerlijke (snelle) vispakketjes zijn voor mij een reden om toch wat vaker ijn lief te vragen of de barbecue aan mag.

 

Kabeljauw of zalm van de barbecue
Recept voor 4 personen:

4 stukken vis naar keuze (kabeljauw of zalm bijvoorbeeld)
1/2 courgette
2 tomaten
4 eetlepels pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
1 bol mozzarella
Zout en peper
 
Optioneel blaadjes basilicum
Extra: Aluminiumfolie

Snij de 1/2 courgette, tomaten en mozzarella in plakken.
Dep de vis droog.
Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg 2 plakjes courgette in het midden van de folie.
Bestrooi de pakken courgette met peper en zout.
Leg hierop de vis en bestrijk de vis met een eetlepel pesto.
Leg hierop twee plakken tomaat.
Leg enkele blaadjes basilicum op de tomaat (optioneel) en leg hierop een plak mozzarella, bestrooi met wat peper.
Vouw de pakketjes dicht en zet ze in de koelkast tot de barbecue warm is.
De pakketjes moeten ongeveer 10 minuten op de barbecue, dan is de vis gaar en de mozzarella heerlijk gesmolten.

Je kunt deze pakketjes ook in de oven doen – in ongeveer 10-12 minuten op 200 graden zijn ze gaar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook