Lasagne met courgette bladeren

June 20 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Lasagne - sandrakookt.nl
Foodblagswap

Sinds deze maand ben ik lid van de foodblogswap groep, vanaf nu ga ik elke maand swappen met een ander foodblog en een gerecht maken van zijn of haar website en andersom gaat iemand iets maken van sandrakookt. Leuk en een beetje spannend, want welk gerecht gaan ze van mijn site maken 90% ben ik trots op maar er is ook nog 10% dat verbeterd moet worden.
Ik kreeg het blog The answer is food, en na wat rondneuzen heb ik voor een heerlijke lasagne gekozen. De regels van het foodswappen is dat je minimaal 1 ingrediënt vervangt, ik heb de lasagne bladeren vervangen door plakjes courgette en in plaats van spinazie heb ik champignons toegevoegd dat leek me wat lekkerder bij de courgette.
Ik kwam nog veel meer leuke recepten tegen en ga vast binnenkort weer wat van The answer is food maken.

 


Lasagne met courgette bladeren

Recept voor 4 personen:

Vulling:
3 uien
1 teentje knoflook
300 gram gehakt
4 bospenen
5 tomaten
2 paprika’s
250 gram champignons
2 eetlepels Italiaanse kruiden
350 gram tomato frito

Bechamelsaus:
45 gram boter
45 gram bloem
450 mililiter melk
20 gram geraspte kaas

2 courgettes
2 bolletjes mozzarella (250 gram) 
180 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de rest van de groenten (behalve de courgette) in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de rest van de groenten toe en bak deze even mee.
Voeg nu de tomato frito en de Italiaanse kruiden toe.
Doe een deksel op de pan en laat dit nu pruttelen terwijl je de rest van de lagen klaarmaakt.
De volgende stap is de bechamelsaus.
Smelt daarvoor de boter in een steelpannetje.
Als de boter gesmolten is roer je de bloem erdoorheen.
Voeg nu steeds een klein beetje melk toe en roer dit dan goed door.
Ga door totdat de saus iets is ingedikt en roer dan de kaas erdoorheen.
Voeg eventueel nog een beetje extra melk toe als de saus te dik wordt.
Maak dan de lasagne bladeren van de courgette door met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette te snijden.
Snij de mozzarella in plakken.
Nu kan de lasagne op gebouwd worden.
Begin met een laagje gehakt/saus en leg de courgette bladeren hierop, dan weer gehakt/saus, eventueel een laagje bechamelsaus, courgette bladeren en eindig met gehakt/saus. Verdeel de mozzarella over de lasagne en bestrooi met de geraspte kaas.
Ze de lasagne nu in de oven en bak deze ongeveer 40 minuten.
Als de kaas te bruin wordt kun je er aluminumfolie overheen leggen.

Wij hadden nog wat lasagne over en daar heb ik een lekkere pastasaus van gemaakt door nog wat meer tomaten toe te voegen en de courgette bladeren kleiner te snijden.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook