Broccoli pesto pasta

May 16 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Broccoli pesto pasta - sandrakookt.nl
Perfection(ist)

Versie 2.0 eten wij geregeld van gerechten, ik probeer iets en maak het op korte termijn nogmaals om het nog lekkerder te maken of om de hoeveelheden te wegen 🙂 
Deze broccoli pesto pasta is zo’n gerecht. De broccoli pesto was de eerste keer al heerljik, maar door de pasta miste er iets, het kwam wat droog en saai uit de oven.
Versie 2.0 heeft gerookte kip en een romigere pesto – perfect.
Ook ideaal om van te voren te bereiden en na een drukke werkdag in de oven te schuiven bij thuiskomst.

 

Broccoli pesto pasta
Recept voor 4 personen:

500 gram pasta (macaroni, spelt fussili oid)
500 gram broccoli
50 gram pijnboompitjes
150 gram parmezaanse kaas
1 citroen
2 teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
Handvol basilicum
Peper en zout
250 gram cherry tomaatjes
400 gram gerookte kip 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta beetgaar en kook de broccoli kort (6 minuten).
Rooster ondertussen de pijnpoompitten in een droge (zonder olie) koekenpan.
Laat ze even afkoelen.
Maak nu de broccolipesto door de broccoli met de pijnboompitj es, parmezaanse kaas, het sap van 1 citroen, uitgeperste teentjes knoflook, olijfolie en de basilicum in een keukenmachine/ blender kort te pureren.
Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe.
Snij de gerookte kip in stukje en de cherry tomaatjes in tweeen.
Verdeel de gekookte pasta over een ovenschotel en voeg hier de kip en tomaatje aan toe.
Verdeel nu de broccolipesto door de pasta en bestrooi eventueel met wat extra parmezaanse kaas, zet de ovenschotel in de oven en bak in 15 minunten bruin.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook