Raapstelenstamppot Italiaans

April 23 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Raapstelenstamppot - sandrakookt.nl
Hamsteren

Alle drie de keren heb ik de eerste weken van mijn zwangerschapsverlof (nog geen baby en wel veel vrjie tijd) enorm gehamsterd.
De koelkast, vriezer en kelder puilden uit – alsof er nadat ik zou bevallen geen winkels meer zouden zijn en mijn man niet instaat zou zijn om boodschappen te halen.
Een aparte vorm van nesteldrang denk ik, helemaal nu de AH ook in Zwolle tot in de keuken de booschappen bezorgt!
Door mijn hamstergedrag hebben we nu nog steeds een redelijk volle kelder en op een van de planken kwam ik een rookworst tegen, met de komst van de zon is mijn trek in (winter)stamppot eigenlijk verdwenenen dus deze worst moest een andere bestemming krijgen.
Het werd een lekkere lente stamppotje van raapstelen met de rookworst in plakjes gebakken, top!  
Alleen al vanwege de vitamines zouden raapstelen een imagoboost verdienen. Deze vergeten groenten zijn namelijk rijk aan vitamine B en C.  En naast deze vitamienes bevatten raapstelen ook veel ijzer wat door de vitamine C goed wordt opgenomen.
Met een zongedroogd tomaatje en parmezaanse kaas erdoor is dit echt een top gerecht geworden.

 

 

Raapstelenstamppot met een Italiaanse knipoog
Recept voor 4 personen:

1 kilo aardappelen
600 gram raapstelen
150 gram zongedroogde tomaatjes (klein potje)
100 gram parmezaanse kaas
Scheut melk
1 rookworst
Zout en peper

Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20-25 minuten gaar. 
Snij ondertussen de raapstelen, het blad en de stelen, in stukjes (ongeveer 1-2 cm breed) en was de raapstelen.
Snij de zongedroogde tomaatjes alvast in kleinere stukjes. 
Snij de rookworst in plakjes en bak deze in een koekenpan met boter bruin.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamppotstamper. 
Schenk er een scheut (warme) melk bij en voeg de zongedroogde tomaatjes en de parmezaanse kaas toe – meng goed door elkaar.
Stamp nu de raapstelen door de aardappelen en breng op smaak met zout en peper. 
Serveer de stamppot met de gebakken plakjes rookworst.
 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook