Italiaanse stamppot

March 02 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Italiaanse stamppot - sandrakookt.nl
Stamppot wedstrijd

Met verjaardagen blijft (bijna) iedereen altijd eten, reuze gezellig. Ik sta op zo’n drukke verjaardagsdag liever geen uren in de keuken,voorbereiding is dus key. Deze keer zette ik mijn vader en man in en serveerden we drie stamppotten. Hutspot van mijn vader, andijvie stamppot van mijn man en Italiaanse stamppot van mij! De week voor mijn verjaardag heb ik geëxperimenteerd met de lekkerste combinatie groenten – courgette, spinazie, broccoli, zongedroogde tomaat, hhmmm te lekker.
Een wedstrijd was het natuurlijk niet, maar ik kon het niet laten om mijn gasten te vragen welke stamppot ze het lekkerste vonden, de uitkomst: gelijke stand!

 

 

Italiaanse stamppot
Recept voor 4 personen:

1 kilo aardappele1 courgetten
1 chorizo worst
1 courgette
Teentje knoflook
1 potje zongedroogde tomaten
Stronkje broccoli
Scheutje melk
1 pakje boursin kruidenkaas
200 gram verse spinazie

Schil dan de aardappelen en kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20-25 minuten gaar.
Ga ondertussen verder met de groenten.
Spoel de broccoli schoon en snij deze in kleine roosjes, kook de broccoli enkele minuten in koken water tot deze beetgaar is.  
Snij de chorizo, courgette en zongedroogde tomaat in stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes chorizo toe.
Voeg na een paar minuten de blokjes courgette toe en bak deze enkele minuten mee.
Pers het teentje knoflook uit boven de chorizo/courgette en voeg ook de zongedroogde tomaten toe, en bak deze kort mee.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper.
Schenk er een scheutje (warme) melk bij en voeg de kruidenkaas toe.
Stamp nu de spinazie door de aardappelen en als dit goed geslonken is de rest van de groenten en de chorizo.
Nog even mengen en smullen maar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook