Kip met linzen, asperges en pancetta

June 20 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Kip met linzen, asperges en pancetta - sandrakookt.nl
Jamie in 15 minuten

Jamie in 15 minuten staat al meer dan een jaar in onze boekenkast, ik moest en zou dit boek krijgen voor kerst 2013, manlief was makkelijk over te halen, het boek belooft namelijk overheerlijke, voedzame en snelle recepten – klinkt goed toch. Maar eruit koken, met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik dat nog niet gedaan heb.
Tijd dus om dit kookboek eens open te slaan. Een vriendin die groot fan is heb ik om suggestie gevraagd, ik kreeg spontaan een lijstje met 8 pagina nummers- allemaal even lekker. Haar suggestie, bovenaan het lijstje beginnen. En dat heb ik gedaan, het resultaat, deze heerlijke pittige kip met linzen, groene asperges en pancetta.
Klaar in iets meer dan 15 minuten.

 

Kip met linzen, asperges en pancetta
Recept voor 4 personen:

1 ui
1 wortel
2 takjes verse rozemarijn (ik heb gedroogde gebruikt)
Olijfolie
4 kipfilets
½ theelepel cayennepeper (of pittige paprikapoeder om het “kidsproof” te houden)
4 tenen knoflook
1 handvol verse tijm, rozemarijn en/of laurier
2 blikken van 400 gram linzen
1 rijpe tomaat
200 gram spinazie
1 theelepel rodewijnazijn
4 volle eetlepels magere yoghurt
4 plakken pancetta
1 bosje groene asperges (circa 300 gram)
Peper en zout

Pel de ui, snij de wortel en de ui doormidden en doe ze in de keuken-/ hakmachine voeg de rozemarijn toe en hak de ui en wortel fijn.
Doe het mengsel met 1 eetlepel olie in een grote pan of wok en bak kort, schep ze regelmatig om.
Ga nu eerst verder met de kip. 
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier, hussel ze met peper, zout en de cayennepeper (paprikapoeder) door elkaar, vouw het bakpapier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller/koekenpan tot ongeveer 1,5 centimeter dikte.
Doe de kipfilets met 1 eetlepel olie, de ongepelde tenen knoflook en een handvol verse kruiden in een koekenpan en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin gaar, na ongeveer 4 minuten de kip even omdraaien.
Snij de tomaten in grote stukken.
Roer de linzen inclusief het vocht met de tomaat door het wortel/ui mengsel en doe de deksel op de pan. 
Hak de blaadjes spinazie (in een keuken-/hakmachine) grof en roer ze met de rodewijnazijn door de linzen.
Voeg wanneer de linzen koken en de spinazie is geslonken peper en zout naar smaak toe.
Doe de pancetta en asperges in een koeken- of grillpan en bak ze goudbruin en krokant.
Kieper het linzenmengsel op een schaal en “marmer” er het grootste deel van de yoghurt door.
Snij de kipfilets diagonaal doormidden en leg ze met de krokante pancetta, asperges en tenen knoflook op de linzen.
Verdeel de rest van de yoghurt over de schaal met linzen en smullen maar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook