Spinaziestamppot

October 21 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

spinazie stamppot
Astronautenvoedsel

Tijdens de bijeenkomst enkele weken geleden in Wenen hadden wij Andre Kuipers uitgenodigd als gastspreker. Of zoals hij omschreven werd tijdens het symposium – the Dutch astronot. Ik werk voor een medisch communicatie bureau, dus de hoofdlijnen van zijn presentatie gingen over de medische keuringen en tests vooraf gaande aan zijn ruimtereis van 200 dagen en alle experimenten die ze doen en zelf ondergaan in de ruimte. Je groeit bijvoorbeeld zo’n drie centimeter in de ruimte doordat er (door het zweven) geen druk staat op je wervels en beenmerg. Dr Kuipers is een super enthousiaste spreker met een boeiend verhaal en een passie voor de ruimte – zijn presentatie liep flink uit, maar de zaal was super enthousiast en gaf met alle plezier wat tijd op van hun koffie pauze. Zijn presentatie bestond uit allemaal foto’s van zijn ruimtereis, en ook van het astronauteneten, lekker plakkerig zodat het niet wegzweeft, echt aantrekkelijk zag het er niet uit, maar smaken deed het wel zei hij.
Onderstaand is geen astronautenvoedsel maar zou prima gegeten kunnen worden in de ruimte, want deze heerlijke stamppot vliegt ook niet zo van je bord!

 
Spinazie stamppot met kip-pesto
Recept voor 4 personen

1 kilo aardappelen
500 gram spinazie
Melk
Boter
75 gram Parmezaanse kaas
5 zongedroogde tomaten
400 gram kipfilet
4 eetlepels pesto

Snij de kipfilet in stukjes en meng ze in een bakje met de pesto, zet even aan de kant.
Schil dan de aardappelen en kook ze in een ruime pan met water (en zout) in 20-25 minuten gaar.
Bak na 10 minuten koken de kipfilet in een koekenpan in ongeveer 10-15 minuten gaar (dit kan zonder olie aangezin dit al door de pesto zit). 
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Schenk er een scheutje (warme) melk bij en voeg een klontje boter toe voor een smeuige stamppot. Stamp nu de spinazie door de aardappelen en als dit goed geslonken is de Parmezaanse kaas.
Verdeel de stamppot en de kipfilet over 4 borden en bestrooi met de zongedroogde tomaatjes.
 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe