Mosselen met chorizo

August 09 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

mosselen-met-chorizo
Ze zijn er weer!

Ze liggen al weer enkele weken in de supermarkt, mosselen. Ik dacht altijd dat het mosselseizoen begon als de “R” in de maand zat, vanaf september dus. Maar dit jaar zijn de eerste Zeeuwse mosselen op 16 juli opgevist. Ik vind mosselen heerlijk dus heb ze in augustus gewoon in mijn mandje gelegd!
De bereiding doe ik elke keer anders, soms met wijn, soms met bier en deze keer met wijn en als extra toevoeging chorizo.

mosselen

Mijn zoon was niet echt onder de indruk (hij at alleen de chorizo), mijn dochter daarentegen vond het fantastisch. Een pan vol met schelpen, lekkere stukjes vis en chorizo, de volgende keer eten we het met patat dan weet ik zeker dat dit haar nieuwe favoriete maaltijd wordt!

Mosselen met chorizo
Recept voor 4 personen:2 kilo mosselen
200 gram chorizo
2 uien
6 tomaten
1 rode paprika
125 mililiter droge witte wijn (of water)
1 laurierblaadje
2 theelepels paprikapoederMaak de mosselen schoon in ruim koud water.
Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
Snij de chorizo in stukjes, snipper de ui en snij ook de tomaten en paprika in stukjes.
Zet een mosselpan of grote pan op het vuur en bak de chorizo (zonder olie of boter) 3 minuten.
Voeg de ui en paprika toe en strooi er paprikapoeder overheen bak dit 2 minuten mee.
Voeg nu de wijn en het laurierblad toe en breng het aan de kook.
Voeg dan de mosselen toe.
Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook.
Kook de mosselen in 6-8 minuten gaar, schud de pan tussendoor een paar keer goed om.
Serveer de mosselen met lekker knapperig stokbrood of patat.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook