Karbonade met pasta

August 08 , 2017 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Karbonade met pesto
Lokaal eten

In de regio Zwolle zijn veel verschillende fantastische initiatieven op het gebied van agri & food. Het liefste zou ik elke dag ergens anders wat lekkers halen om mee te koken. Maar aangezien er maar 24-uren in een dag zitten (ik opteer nog steeds voor meer) word ik erg blij van de mogelijkheden om lokale ingrediënten thuisbezorgd te krijgen.
Sinds 3 weken krijgen wij vlees van lokale boeren aan huis geleverd via de Stadslanderijen. We hebben al meerdere avonden lekker gegeten waaronder deze pesto gemarineerde karbonade met pasta. Dit super lekkere gerecht wil ik graag met je delen zodat jij ook kan genieten van een lekker (lokaal) stukje varkensvlees.Karbonade italiaans

Meer informatie over de Stadslanderijen, de producten en bestelmogelijkheden vind je op hun website.
Dit artikel is niet gesponsord, ik ben gewoon fan.

Karbonade met pesto
Recept voor 4 karbonades
Tijd om te maken 20 minuten + 30 minuten marineren
(eventueel + 2 uren voor de oven gedroogde tomaatjes)

4 (rib)karbonandes
4 eetlepels pesto (hier vind je een recept om pesto zelf te maken)
400 gram zongedroogde tomaten (hier vind je een recept om de tomaatjes zelf te maken)
500 gram (verse) pasta (tagliatelle, spaghetti of andere soort naar keuze)
75 gram rucola
30 gram pijnboompitten
60 gram parmezaanse kaas
Peper en zout

Wanneer zelf de tomaatjes maakt moet je deze 2 uren van te voren in de oven zetten, de oven doet het werk maar je moet hier in de planning rekening mee houden.

Dep de karbonades droog en bestrooi met een beetje zout en peper.
Bestrijk elke karbonade met een eetlepel pesto.
Zet de karbonades in de koelkast en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
Haal de karbonades uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
Kook ondertussen de pasta in een pan met ruim water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Grill de pijnboompitten in een droge koekenpan (pan zonder olie of boter) tot ze bruin zijn.
Verwarm een grill- of koekenpan en bak de karbonades 5 minuten per kant.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Verdeel hierover de rucola, tomaatjes en parmezaanse kaas en als laatste de karbonade.
Eet smakelijk!

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook