Lasagne met kip en blauwschimmelkaas

June 27 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Lasagne met blauwschimmelkaas -sandrakookt.nl
Viva la France

Heerlijk, twee weken vakantie en we brengen deze weken door in het zonnige zuiden van Frankrijk (Ardeche). Wat is het er schitterend, de rivier, de bergen en de fantastische (streek) producten.
Als de kinderen op bed liggen schenken wij nog een glas wijn in en eten we nog een stukje stokboord met kaas. De keuze is reuze op de lokale markt en in de supermarkt, onze favoriet is een heerlijk romige roodschimmel kaas, maar ook de blauwschimmel kazen en geitenmelk kazen zijn heerlijk.
De kazen herinneren me aan de heerlijke recepten met blauwschimmelkaas die ik thuis wel eens maak, ik vind  het heerlijk in een wrap als lunchgerecht of in de lasagne, hhhhmmm maar snel weer eens maken als we thuis zijn.

 


Lasagne met blauwschimmelkaas en gerookte kip

Recept voor 4 personen:

450 spinazie (vers of diepvries)
200 gram gerookte kipfilet
2 teentjes knoflook
150 gram gorgonzola (of andere blauwschimmelkaas) 
250 gram tomaten
50 gram pijnboompitten
Lasagnebladen
Bechamelsaus
Olie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de kaas in blokjes, de gerookte kip in reepjes en de tomaten in blokjes.
Verhit een beetje olie in een koekenpan (of wok) en slink de spinazie in de pan. Pers de knoflook boven spinazie uit.
Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten mee. 
Voeg de helft van de kaas en de gerookte kip toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. 
Maak de bechamelsaus – zelf maken met bloem, boter, melk – of uit een pakje.
Schenk een dun laagje van de spinazie-kaas-tomatensaus in een ovenschaal.
Bedek dit met lasagne bladen. Weer een laag saus, dan lasagne bladen, dan weer saus.
Schenk nu de bechamelsaus erover en verdeel de rest van de kaas erover.
Zet de ovenschotel in de oven, na 30 minuten is de lasagne klaar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook