Pulled chicken met homemade wraps

April 30 , 2017 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Pulled chicken uit de oven
Pulled chicken 

De oven doet het werk bij dit recept voor pulled chicken en dat vind ik heerlijk. Pulled chicken (sorry het Nederlandse geplukte kip klinkt toch minder lekker) is een echt barbecue recept, maar ook uit de oven is het ook heerlijk. Ik heb de kip van te voren gemarineerd in barbecuesaus en daarna deed de oven het werk. Dus ook al is dit geen “snel” recept veel werk is het absoluut niet.
Om het nog lekkerder te maken aten wij er zelf gemaakte wraps bij van het blog Eten met Roos waar ik voor de foodblog swap (koken van een ander blog met een twist) van mocht koken. Op Roos haar blog staan naast lekkere recepten ook leuke restaurant tips en zelfs keukentechnieken!

Pulled chicken uit de oven

Pulled chicken met barbecuesaus
Recept voor 6 personen:
Tijd om te maken 20 minuten + 1 uur marineren + 2 uur oventijd

Hele (scharrel)kip
8 eetlepels barbecuesaus
2 theelepels paprikapoeder
250 milliliter kippenbouillon
2 bosuitjes
Wraps

Of zelf maken
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel bakpoeder
200 gram (spelt)bloem
125 milliliter warm water
Zout
Wraps zelf maken
Doe 6 eetlepels barbecuesaus in een kommetje en meng er de paprikapoeder doorheen.
Bedek de kip met de saus en laat minimaal 1 uur, in de koelkast, marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de kip in een ovenschaal en schenk de bouillon erbij.
Zet de kip 2 uren in de oven en giet er af en toe wat bakvocht overheen.
Haal de kip uit de oven, verwijder de huid en haal het vlees van de botten.
Trek het vlees met 2 vorken los.
Giet het kookvocht in een pannetje en voeg 2 eetlepels barbecuesaus toe.
Kook de saus, op hoogvuur in.
Snij ondertussen de bosuitjes in dunne ringen.
Schenk wat saus over de pulled chicken en verdeel goed.Maak nu de wraps. 
Doe de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout in een kom.
Voeg de olijfolie toe en meng goed door elkaar.
Voeg nu het warme water toe en maak er een deeg van, mocht het te nat zijn voeg dan nog wat bloem toe of extra water als het te droog is.
Maak een bal van het deeg en laat het deeg 10 minuten rusten.
Snijd de bal in 8 stukken en maak er aparte balletjes van.
Bestuif je keukenblad met bloem en rol het deeg dun met een deegroller (hoe dunner hoe lekkerder).
Zet een droge koekenpan op het vuur en bak de wrap op middelhoog vuur aan beide kanten bruin.
Rol ondertussen de andere wraps en bak deze ook.

Serveer de pulled chicken met de wrap en bestrooi met de bosui en de saus.
Smullen!!!

 

 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook