Samba garnalen – bbq

May 26 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht, Voorgerecht

samba garnalen
Rioooo de janeirooooo

Om alvast in de stemming te komen voor het wk hebben wij deze samba garnalen op de barbecue gelegd. Glas rosé erbij, het zonnetje die scheen, goed gezelschap = the fastest way to happiness.
Volgende week begint het wk, en ik heb al meerdere “Oranje” gerechten gemaakt. Wortelsoep, oranje paprika pesto en chili kippenvleugeltjes – ik ben nu dus al helemaal in de voetbalstemming.

Verder op de barbecue bij ons vanavond maiskolven, kipspiesjes, hamburgers en een super goed geluk Oosters zalmpakketje, die heb ik niet op de foto heb gezet, dus dat eten we binnenkort nog eens.
Nu hopen op vaak mooi weer en vaak barbecuen en natuurlijk veel gewonnen wedstrijden voor het Nederlands elftal.
Dit gerecht kun je het beste ‘s middags alvast voorbereiden zodat de garnalen lang kunnen marineren

Samba garnalen
Recept voor 12 spiesjes:

500 gram garnalen
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
1 kleine (rode) ui
1 theelepel (gedroogde) basilicum of 10 blaadje verse basilicum
Sap van een halve citroen/ limoen
100 gram serranoham
Satee prikkers

Dep de garnalen droog en doe ze in een kom.
Snij de rode peper, knoflook en de ui in kleine stukjes.
Wanneer je verse basilicum gebruikt snij de basilicum blaadjes ook in kleine stukjes.
Voeg de peper, knoflook, ui en basilicum toe aan de garnalen en pers de halve limoen/citroen hierboven uit.
Laat minimaal 1 uur marineren.
Leg de sateeprikkers even in water voordat je gaat rijgen (gaat verbranden op de bbq tegen).
Doe een plakje serranoham aan een sateeprikker en daarna een garnaal, vouw de ham er overheen en prik het weer over de satee prikker, dan weer een garnaal en dan nogmaals de ham eroverheen vouwen, sluit af met een garnaal.
Verdeel de achtergebleven marinade over de spiesjes.
Grill de garnalen 2-3 minuten per kant op de barbecue.
Smullen maar!

1 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook