eenpanspasta – herfst pasta

November 29 , 2016 by: Sandra - in Geen onderdeel van een categorie, Hoofdgerecht

eenpanspasta

Snelle, lekkere, recepten – dat is sandrakookt.nl

Het lijkt alsof ik veel minder met mijn blog bezig ben, maar dat valt reuze mee, het is alleen minder zichtbaar op mijn social media kanalen. Ik ben namelijk veel mijn bestaande recepten opnieuw aan het koken zodat ik nieuwe foto’s kan maken (lichter, frisser en aantrekkelijker).
En daarnaast de¬†focus van mijn blog aan het bepalen ūüôā en dat is nog best lastig.
Koken voor kinderen? Niet alleen, koken met en voor kinderen vind ik een feestje, maar een uitgebreid 4 gangen menu bedenken daar wordt ik ook blij van.
Gezond? Nee aan die maatstaven voldoet mijn blog (gelukkig) niet, al vind ik de meeste recepten wel gezond (geen zakjes en pakjes, lekker veel groente en puur).
Bakken/ oven-gerechten? Ik word blij van zalige zondagmiddag baksels en oven comfortfood, maar het is niet mijn focus.
Snelle, lekkere recepten Рik denk dat dit mijn focus wordt, want uren in de keuken staan vind ik leuk, maar niet iedereen en doordeweeks heb je daar toch ook gewoon geen tijd voor? Ik in ieder geval niet. Dus hoe leuk zou het zijn wanneer mijn recepten je helpen om lekker te eten zonder dat je te veel tijd kwijt bent (of je gebruikt die extra gewoon tijd om lekkere ontbijtjes te maken).
Maar dan wil ik nu bij alle recepten ook de tijd zetten die het je kost om het recept te maken, zodat je straks ook kan zoeken op recepten die je binnen 15 minuten op tafel hebt staan. Of een 4 gangen menu waarbij je alle tijd hebt voor je gasten en daarnaast de lekkerste gerechten op tafel tovert!
Wanneer je dan mag foodblog swappen (koken van een ander blog met een twist) en je ziet een recept dat je binnen 15 minuten op tafel zet en waar je maar 1 pan voor nodig, dan moet deze eenpanspasta het worden! De blog cookingdom.nl heeft meerdere heerlijke recepten, wat dacht je bijvoorbeeld appeltaart met dulce leche, chocolade popcorn of koekjes met chocolade en zeezout. Neem maar eens een kijkje!

1 pan herfst pasta

Eenpanspasta
Recept voor 4 personen
Tijd om te bereiden 15 minuten:

2 eetlepels olijfolie
250 gram gemengde paddenstoelen
150 gram kastanje champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
350 gram pasta
300 gram spinazie
750 milliliter groentebouillon
1 blikje tomatenblokjes
Parmezaanse kaas

Snij de paddenstoelen in stukjes, snipper de ui en pel de knoflook.
Verwarm dan een grote pan op het vuur en voeg de olijfolie toe.
Bak hierin de ui en paddenstoelen tot ze zacht beginnen te worden, knijp dan de teentjes knoflook erboven uit en bak kort mee.
Voeg nu de ongekookte pasta samen met de bouillon en het blikje tomaten toe.
Breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten koken totdat bijna al het water is opgenomen.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Wanneer de pasta al het water heeft opgenomen haal je de pan van het vuur.
Serveer met Parmezaanse kaas.

1 Comments

  • Leuk stukje, en best wel herkenbaar ook! Fijn dat de pasta in de smaak viel.

    Groetjes Arieta

Voeg een reactie toe


Facebook