Lamsworstjes met aardappelen

July 02 , 2015 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Lamsworstjes met aardappel - sandrakookt.nl
Stressen rond zessen

Gekookte aardappelen staan met regelmaat op het menu, meestal schil ik aardappelen voor 2 dagen, aangezien het nog best wat tijd kost (schillen en koken) en tijd niet elke avond beschikbaar is tussen het thuis komen uit mijn werk en het aan tafel (willen) gaan. En daarnaast vind ik eerlijk gezegd aardappelen schillen ook een stom klusje.
De eerste dag eten we gekookte aardappelen met groenten en vlees of vis. En de dag erna belanden de aardappels in een ovenschotel of worden ze opgebakken.
Dit is een van onze favoriete aardappel gerechte en je kan het een dag (de avond) van te voren klaar maken. Vijf voor zes even opwarmen en om 6 uur zonder stress aan tafel.

 


Lamsworstjes met aardappelen

Recept voor 4 personen:

400 gram lamsworstjes
900 gram (gekookte) aardappelen
1 ui
Paprika kruiden
Teentje knoflook
Groenten naar keuze (spinazie, sperziebonen, courgette waar je zin in hebt)

Wanneer je geen gekookte aardappelen hebt, kook dan eerst de aardappelen
beetgaar, in ongeveer 20 minuten.
Snij de worstjes in stukjes en snipper de ui.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan/wok en bak de stukjes lamsworst in ongeveer 5 minuten bruin.
Verwarm/ kook ondertussen je groenten.
Voeg de ui toe en pers het teentje knoflook erboven uit, bak deze 2 minuten mee.
Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en voeg deze toe.
Bestrooi de aardappelen met paprikakruiden (en zout en peper) naar smaak.
Bak ze op hoog vuur bruin en voeg eventueel een extra sheutje olijfolie toe.
 Ik maak dit altijd de dag van te voren klaar en verwarm het voordat we aan tafel gaan in een de koekenpan of wok.
Serveer met de groenten, zelf vind ik dit lekker (makkelijk) met spinazie.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook