Posteleintaart

May 22 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

posteleintaart
De lekkerste lentegroenten

Seizoensgroenten, die groenten die momenteel in de aanbieding zijn bij de groetenboer. De lekkerste lentegroeten zijn wat mij betreft: spinazie, rucola, postelein, paksoi, raapstelen en asperges. Na al meerdere keren heerlijke asperges te hebben gegeten heb ik vandaag postelein meegenomen bij de groetenboer. Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder postelein heb gegeten, maar aangezien de smaak gelijk is aan spinazie leek het mij lekker in een hartigetaart (ipv de spinazie die ik er normaal doorheen doe).
Postelein komt oorsponkelijk uit het verre oosten en het eten van postelein is een flinke boost voor je gezondheid, het bevat nameljik meer ijzer dan spinazie en zit vol mineralen en vitamines.

 

 

Zomerposteleintaart
Recept voor 4 personen

500 gram postelein
6 plakjes bladerdeeg (voor hartige taart)
paneermeel
125 gram kruidenkaas (boursin)
100 gram geraspte kaas
3 eieren
50 mililiter melk
2 eetlepels pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het onderste stukje van de postelein af (steeltjes) en spoel de postelein goed schoon.
Kook de postelein 1 minuut in kokend water en laat het goed uitlekken – even drogen in een theedoek is ook een idee, dit voorkomt dat de taart straks te “nat” wordt.
Vet een springvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg. 
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel.
Meng de kruidenkaas, geraspte kaas, eieren en melk door elkaar in een kom. 
Verdeel de postelein over de bodem van de springvorm en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi dit met de pijnboompitjes.
Zet de taart in de oven en verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 150 graden.
Bak de taart goudbruin en gaar in ongeveer 30 minuten (dit is inclusief de 10 minuten op 200 graden).

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook