Quinoa met makreel

April 11 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

quinoa
Even geen aardappelen, groenten en vlees

Couscous, tarly (ja dat bestaat nog), quinoa (wat je blijkbaar hoort uit te spreken als kien wa) en gnocchi, allemaal lekkere alternatieven voor aardappelen en pasta. De afgelopen weken heb ik ze allemaal in huis gehaald en er verschillende gerechten mee gemaakt. Vegetarisch, vis, vlees, alle combinaties zijn mogelijk. Variatie, ik ben er dol op.
Deze quinoa maaltijd/ salade is heerlijk, wij aten het warm, maar koud als salade is het ook lekker. En het zit ook nog bomvol gezonde ingredienten. Quinoa barst van de eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen en is glutenvrij. Makreel zit boordevol omega-3-vetzuren, welke goed is voor een gezond hartritme. Deze vette vis bevat bovendien veel proteïne en mineralen. En er zitten ook nog allemaal groenten in.

 

Quinoa met makreel
Recept voor 4 personen

200 gram quinoa
200 gram gerookte makreel
2 rode paprika’s
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook
100 gram sperziebonen
Gember (vers of scheutje gembersiroop)
1 lente-uitje
Olie (kokos of olijf)
Zout en peper

Spoel de quinoa schoon onder stromend water en kook het in 12-15 minuten gaar in kokend water.
Breek de sperziebonen in tweeen en kook deze beetgaar.
Snij ondertussen de paprika en uien in stukjes. En snij ook de makreel in stukjes en de lente-ui in ringetjes.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de paprika en ui (ongeveer 5 minuten).
Pers de knoflook boven de paprika en ui uit en bak een minuutje mee.
Giet de quinoa en de sperziebonen af en voeg deze toe aan de paprika en ui. 
Indien je verse gember gebruikt, snij deze in kleine stukjes.
Voeg de gember toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng als laatste de makreel en de lente-ui door de maaltijd.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook