Roze spaghetti

July 26 , 2016 by: Sandra - in Hoofdgerecht, Koken met kinderen

Roze spaghetti
Moeilijke eter, roze spaghetti is in ieder geval erg lekker

Ik krijg geregeld de vraag of ik tips heb voor moeilijke eters, meestal zeg ik niet te veel, want wanneer een kind echt niet wil eten dan maakt het volgens mij niet veel uit wat je doet. Ik zou vooral blijven aanbieden en proberen er niet te veel op te focussen, al lijkt me dat makkelijker gezegd dan gedaan want je wil toch graag dat je kind vitamine etc. binnenkrijgt.
Mocht er wel wat gegeten worden dan zou je in de pastasaus extra groente kunnen verstoppen, een smoothie of ijsjes kunnen maken met groente als avocado of watermeloen erin. Of brownies bakken met courgette.
Ook het eten op een creatieve manier aanbieden kan soms helpen. Bijvoorbeeld deze roze spaghetti, leuk voor kleine meisjes en jongens, en op natuurlijkerwijze gekleurd door rode bieten.
Voor wat extra smaak heb ik nog geitenkaas en walnoten toegevoegd, maar die kun je natuurlijk ook weglaten.
Spaghetti roze_ingezoomd
Dit recept komt van het blog Season with Love, dit leuke blog staat vol met lekkere recepten en mooie foto’s. Voor de foodblogswap (koken met een twist van een ander foodblog) kreeg ik deze maand dit blog toegewezen en de roze pasta vond ik erg leuk eruit zien (en was ook erg lekker).
Ook deze maand werd het kiezen mij wel moeilijk gemaakt, neem zelf maar eens een kijken op dit blog en je begrijpt wat ik bedoel!

Roze spaghetti 
Recept voor 4 personen
Tijd om te maken < 15 minuten400 gram spaghetti
750 gram (gekookte) rode bieten
2 uien
2 eetlepels aceto balsamico azijn
150 gram geitenkaas
2 teentjes knoflook
Handvol walnoten

Begin met het koken van de spaghetti.
Zet een pan met ruim water op en kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten gaar.
Maak ondertussen de rode bieten puree.
Snij de rode bieten en uien in stukken en doe ze dan in een keuken/hakmachine.
Pers de teentjes knoflook boven de bieten uit en zet dan de keukenmachine aan tot de bieten en ui fijn zijn. Breng het bietenmengsel op smaak met balsamico azijn en peper.
Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan.
Voeg het bietenmengsel toe en roer dit goed door, verwarm nog eens helemaal zodat de spaghetti roze kleurt.
Hak de walnoten grof.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover en verdeel dan de stukken walnoten erover.

2 Comments

  • Ziet er feestelijk uit, meteen heel anders dan gewone spaghetti. Zal het eens onthouden 🙂

    • Hi Joseph, het is een heerlijk gerecht, echt een aanrader!

Voeg een reactie toe


Facebook