Tilapia uit de oven

April 11 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Tilapia uit de oven - sandrakookt.nl
Vis – om het goed te maken

En toen was het ineens 1 april, ik zag het niet aankomen ondanks dat elk jaar na maart, april begint – ja ik weet het, lekker slim. Nou is 1 april missen niet erg, het nadeel is alleen dat 2 april een dag later is. En op 2 april is mijn man jarig.
Hij moest het dus, shame on me, zonder cadeautjes doen, want die had ik niet gekocht, gelukkig hadden de kinderen op de crèche een kleurplaat gemaakt en stonden wij dus niet met lege handen. Nu ik het opschrijf bedenk ik me dat het best wel heel lullig is, helemaal wanneer je bedenkt hoe veeleisend ik ben met verjaardagen.  
Om de schade te beperken heb ik ‘s avonds een lekkere feestmaaltijd gemaakt. En het weekend gaan we het vieren, heb ik nog 2 dagen om een cadeautje te kopen.

Soms voeg ik aan dit heerlijke snelle visgerecht nog trostomaatjes toe voordat de vis in de oven gaat maar meestal hebben de kinderen de tomaatjes dan al opgegeten (tomatenmonsterjes zijn het).

 

 

Tilapia uit de oven
Recept voor 4 personen

4 tilapia filets
75 gram pijnboompitjes
1 teentje knoflook (of poeder)
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Dep de tilapia goed droog met keukenpapier.
Leg de vis op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal (met een scheutje olijfolie eronder). En bestrooi met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn.
Doe de olijfolie in een kommetje en voeg de pijnboompitten en Italiaanse kruiden toe.
Pers de knoflook hier boven uit.
Wrijf de bovenkant van de tilapia filets in met het pijnboompitten oliemengsel.
Zet de vis ongeveer 7-10 minuten in de oven – het is niet nodig de vis te keren.
Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en gegrilde courgette of spinazie.
 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook