Pizza met een bodem van bloemkool

April 10 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

Bloemkool pizza - sandrakookt.nl
Dit moet je een keer proberen!

Fantastisch lekker dit pizza recept. Ik kwam het tegen op het blog van Fitbeauty – Teni. Naast lekkere gezonde recepten heeft ze ook interessante, hoe zit dat nou, artikelen. Heerlijk toch dat iemand de moeite neemt om uit te zoeken welke pindakaas het gezondst is of welke crackers je het beste kan eten? 
En pizza met een bloemkool als bodem, dat kan ik niet zelf bedenken. 

 


Pizza met een bodem van bloemkool

Recept voor 4 personen:

een kleine bloemkool
twee bolletjes mozzarella
250 gram geraspte kaas
100 gram havermout
2 eieren
Italiaanse kruiden
2 blikjes tomatenpuree
olijfolie
beleg voor je pizza naar keuze: champignons, uitjes, tomaat, rauwe ham, geitenkaas, blauwschimmelkaas etc.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal de havermout fijn in een hak/keukenmachine – de havermout zorgt voor een steviger deeg. 
Spoel de bloemkool schoon onder de stromende kraan en snij de roosjes van de stronk.
Doe de rauwe bloemkool bij de havermout en maal dit ook fijn. (mijn hakmachine was te klein dus ik heb het los van elkaar gedaan en later door elkaar gekneed).
Snij de mozzarella in stukjes en voeg deze samen met de eieren toe. Weer mixen/ kneden.
Voeg als laatste de geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak balletjes van het deeg en druk deze plat op het bakpapier, ongeveer 5 mm dik.
Bak de bodems in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Snij ondertussen de ingredienten voor op de pizza.
Meng de blikjes tomatenpuree met 4 eetlepels olie.
Zodra de bodems uit de oven komen besmeer je ze met het tomatenpuree mengsel en beleg je ze naar keuze.
Dan nog ongeveer 12-15 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar.

 Bloemkool pizza - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook