Beef wellington

April 08 , 2014 by: Sandra - in Hoofdgerecht

beef wellington
Vlees

Als er nog plek is voor een toetje, is er ook plek voor nog een stukje vlees –ik citeer mijn zwager. Daarom, speciaal voor hem dit recept voor 1 persoons beef wellingtons.
Het originele recept met varkenshaas komt van leukerecepten.nl

 
 

1 persoons beef wellington
Recept voor 4 personen:

4 ossenhaas medaillons
8 plakjes bladerdeeg
8 plakken ontbijtspek
200 gram paddestoelen melange
1 eetlepel paneermeel
50 gram pijnboompitten
1 sjalotje
1 ei
1 theelepel tijm

Haal de ossenhaas op tijd uit de koelkast en dep droog met een keukenpapiertje.
Hak de paddestoelen fijn en snij het sjalotje in kleine stukjes.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de ossenhaas in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar ze in aluminiumfolie. 
Fruit het sjalotje in dezelfde pan en voeg dan de paddestoelen toe en breng op smaak met wat peper, zout en tijm. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat het vocht is verdwenen en voeg dan de pijnboompitjes toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg vier stukken vershoudfolie klaar en leg op elk stuk 2 plakjes bladerdeeg (iets over elkaar) en druk ze goed aan elkaar vast.
Leg twee plakjes ontbijtspek er bovenop en verdeel dan het paddestoelen mengsel erover. Bestrooi met een beetje paneermeel.
Leg de ossenhaas medaillons er bovenop en verpak ze in het bladerdeeg, met behulp van het vershoudfolie, (zie foto). Druk de bovenkant goed vast en vouw de zijkanten als een soort envelop dicht. Zorg dat alle naden goed dicht zitten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pakketjes erop. Bestrijk ze met een geklutst ei en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven tot de wellingtons gaar en bruin zijn. Houd de kerntemperatuur van de beef wellington goed in de gaten. Haal het vlees uit de oven bij een kerntemperatuur 55 graden, het gaart altijd nog een beetje na. Laat ze ongeveer 10 minuten rusten voordat je ze serveert.
 

0 Comments

Voeg een reactie toe