Rabarber frambozen dessert

March 24 , 2014 by: Sandra - in Dessert

rabarberframbozen
Lachen is gezond

Heerlijk lachen tot je tranen in je ogen hebt, of gewoon even hard en uitbundig. Ik heb het hardste gelachen aan de eettafel. Afgelopen weekend tijdens een etentje met vrienden ben ik bijna van mijn stoel gevallen van het lachen – oke, ook een beetje van de wijn. Lekker eten, lieve vrienden en goede wijn – wat mij betreft volgend weekend weer! En dit toetje heeft de laatste gaatjes gevuld – helemaal omdat we twee keren hebben opgeschept.
 

 

Rabarber frambozen dessert
Recept voor 4 personen
Dit recept kan van te voren klaar gemaakt worden

600 gram rabarber
2 volle eetlepels suiker
150 gram frambozen (vers of diepvries)
100 mililiter verse slagroom
1 eetlepel suiker
4 kaneelbiscuits
witte chocolade (optioneel)

Spoel de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 3 centimeter.
Doe de rabarber in een pan en voeg ongeveer 100 mililiter water toe en de rietsuiker, breng dit aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rabarber zacht is.
Roer de frambozen er nu doorheen (hou enkele frambozen achter voor de garnering) en laat de rabarber afkoelen (lauwwarm serveren kan ook).
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Verdeel de rabarber over 4 borden of glazen en daarna de slagroom ook. Leg op elk bord/ glas een koekje en rasp er wat witte chocolade boven. 

 

 

1 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook